Voorstellen van teamlid Wolter Stijf

Deel dit bericht

Ik ben Wolter Stijf, wijkpastor in de wijk De Groote Wielen, Rosmalen. Eind 2015 zijn mijn vrouw Dicky en ik in de wijk komen wonen. Ik ben geboren in de zestiger jaren in de plaats Kampen. In de omgeving van Zwolle. Na mijn studie op de Hogere Landbouwschool in Dronten, ben ik gaan werken in het bedrijfsleven en bij de overheid. Tijdens mijn baan ben ik theologie gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. En ben na het afstuderen predikant geworden. 

De Groote Wielen is, zo ervaar ik het, een wijk die bruist van het leven. Waar van alles gebeurt. Een wijk, die zich uitbreidt. Die groeit en bloeit. En wijk die leeft en voortdurend verandert. Waar straks een nieuw winkelcentrum, als plaats van diverse ontmoetingen, verrijst.

Als wijkpastor zoek ik het contact en gesprek met wijkbewoners. Verbreding en verdieping. Ons leven kent een buitenkant en een binnenkant. En juist die binnenkant van ons kan nog onontgonnen terrein zijn.  Onze binnenkant is verbonden met en gevoelig voor de buitenwereld. Je binnenkant, waar de vragen en twijfels opborrelen over de zin en de betekenis van je leven. En hoe vermoeiend kan het zijn wanneer je zelf je leven zin moet geven. Zou er niet een Verhaal zijn, waar je de zin van je leven aan kunt ontlenen? Waarom ben ik op aarde? Wat is mijn doel in deze wereld? Waar leef ik voor? Wat geeft ik mijn kinderen mee en wat geef ik door? Waar is aandacht voor mij als persoon, die ik ben. Niet, die ik in de ogen van anderen, of misschien inmiddels ook wel van mijzelf, moet worden.

Misschien ook wel vragen, afhankelijk van je achtergrond, over geloof en God.

Als wijkpastor in de wijk maak ik deel uit van het team CRUX, dat in de wijk allerlei activiteiten organiseert. Waarin we elkaar ontmoeten. Waar het zo maar zou kunnen zijn dat we in die ontmoetingen iets van God ervaren. Waardoor ons leven in een ander licht komt te staan.

Ook ik laat mij graag verrassen tijdens deze ontmoetingen. En ook al ben jij geen zin-zoeker, het kan zomaar gebeuren dat je iets vindt, waar je niet naar gezocht hebt. Maar wat je ook niet meer kwijt wilt.

Iedereen heeft een eigen levensverhaal. En daarin wil God ook iets van Zich laten horen. God wil Zijn Verhaal aan ons kwijt. Omdat het een goed en een sterk Verhaal is. En wij daarin ergens op verhaal kunnen komen. Als wijkpastor mag ik dat Verhaal van God, van ‘ver’ halen en nabij brengen. Zodat we erin mogen opademen.

Graag ga ik met jou en met jullie in gesprek.

Wolter Stijf, wijkpastor CRUX
Tel.: 073-6909264

Meer lezen?

Kom eens langs.

Wil je meer weten over CRUX? Of misschien gewoon eens praten over de grote of kleine vragen in het leven? Neem gerust contact met mij op. 

Hier vind je ons.